Julmarknad och inspiration

Fil 2015-11-23 17 23 45 Fil 2015-11-23 17 23 11

Vi förbereder oss för julmarknaden den 12 och 13 december. Jag har nu i veckor hållit på med mina böjda, hamrade örhängen. De har olika böjda former, olika mönster efter olika hammare; vissa är oxiderade och andra glänser, bredden och storleken varierar lite. Jag hör hur trumlaren snurrar och rullar, hur stålkulorna slår mot kanterna, medans örhängena poleras till högglans. Jag undrar varifrån dessa örhängen kommer, tänker jag och hämtar en kopp kaffe. På vägen ner tittar jag ut genom fönstret och ser hur den nyfallna snön har blåsts in mot garageväggen, hur den böjer och formar sig.

Plötsligt förstår jag, varifrån idén till mina örhängen kommer! Och varför inte ett enda par är likt det andra, hur mycket jag än försöker: det blåser ju och snön ändrar ideligen form!